Fotografie

Dierenfotografie is niet zo makkelijk als het lijkt. Je kent het waarschijnlijk wel; pak je net je telefoon omdat je hond lief ligt te slapen, verdwijnt ie gelijk wanneer jij de camera op hem richt. Dat betekent weer geen mooie foto's!

De kracht van dierenfotografie is het teamwerk tussen de fotograaf en eigenaar. De eigenaar kent zijn dier het beste, terwijl de fotograaf zich focust op het fotograferen met de juiste instellingen. Als resultaat ontvang je als eigenaar sprekende foto's.

Als eigenaar heb je diverse keuzes te maken die weloverwogen moeten worden.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te bedenken wat jouw dier aankan. Vindt hij flitsen niet eng? Kan hij los in een buiten gebied? Kent hij de commando's zit/blijf/af wanneer ik een portret wil? Houdt hij van vreemden om zich heen? en ga zo maar door...

Het is voor het welzijn van het dier uitermate belangrijk dat je goed nadenkt over bovenstaande en uiteraard mag je mij altijd om advies vragen bij twijfel.

 

 

Hoe werkt het?

Een fotoshoot duurt gemiddeld 20-30 minuten in een studio en 30-45 minuten bij een buiten shoot. De shoot kost €75,- exclusief foto's.

Voorafgaand aan de fotoshoot ontvangt de eigenaar een email met tips en tricks die belangrijk zijn voor het goed laten verlopen van een fotoshoot. Neem aub deze 'regels' goed door en leef ze na.

Tijdens de fotoshoot zorgt de fotograaf voor een veilige en rustige omgeving om de ultieme focus van het dier te verkrijgen. Het dier mag de omgeving rustig verkennen voordat de fotoshoot plaatsvindt. Zo neem je veel spanning en onzekerheid weg, want immers komt het dier niet elke dag op deze locatie. In deze snuffelfase bespreekt de fotograaf ondertussen met de eigenaar welke wensen hij heeft en of dit realistisch is met het gedrag van de dier. Vaak is er een mismatch en om teleurstellingen te vermijden stel ik ook altijd mijn creativiteit voor en welke opties waarschijnlijk beter werken voor het dier.

De fotoshoot verloopt geheel op het tempo van het dier. Zo ontstaat er geen frustratie, stress of irritatie vanuit de eigenaar. Ik benoem dit expliciet, omdat ervaring leert dat dit meer gebeurd dan dat mij lief is.

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot is het raadzaam om het dier zijn rust te gunnen. Het is ontzettend vermoeiend om 30 minuten intensief bezig te moeten zijn.

Alle foto's die geschoten zijn worden binnen een week geleverd met een ruwe bewerking. Dit houdt in dat de foto's nog niet klaar zijn voor gebruik, maar dienen als impressie foto's. De fotograaf vindt het namelijk heel belangrijk dat de eigenaar zelf de foto's kiest, omdat een goede herkenning van de expressies meer oplevert, dan wanneer het dier onbekend lijkt voor de eigenaar op de foto.

Wanneer de eigenaar gekozen heeft, zal de fotograaf de gekozen nummers professioneel nabewerken en binnen 14 dagen leveren. Alle foto's worden na betaling digitaal geleverd zonder watermerk. Bij ons kun je ook kiezen voor een mooie plaat op canvas/aluminium/hout o.i.d. dit wordt tijdens de fotoshoot besproken.

Fotoshoot small €135,-

 • studio of buiten
 • 1 hond
 • 3 digitale foto's HR
 • gebruik van social media

een extra hond kan voor €25,- worden toegevoegd.

 

Fotoshoot medium €175,-

 • studio of buiten
 • 1 hond
 • 5 digitale foto's HR
 • gebruik van social media

een extra hond kan voor €25,- worden toegevoegd.

Fotoshoot Deluxe €200,-

 • studio of buiten
 • 1 hond
 • 5 digitale foto's HR
 • gebruik van social media
 • 1 hardcopy 20x30cm op fotopapier

een extra hond kan voor €25,- worden toegevoegd.