Hondencoach

"Honden coaching bij jou thuis!

Sinds 2021 ben ik gediplomeerd individueel instructeur en mijn doel is om de (nieuwe) eigenaar te begeleiden bij de opvoeding en training. Ik zeg bewust 'opvoeding en training', omdat ik als hondencoach geloof dat er pas een sterke relatie ontstaat wanneer de hond begrijpt wat er van hem verwacht wordt. Evenals wanneer de eigenaar pas begrijpt wat de hond voor het gezin kan betekenen. De relatie met je hond is een continue dialoog, waarbij er veel ruis heerst. Hierdoor ontstaat er regelmatig een onevenwichtige relatie.

Individueel instructeur, een mooi papiertje dat laat zien dat ik in staat ben de eigenaar te instrueren om een gepaste training aan de hond te geven. Maar ik geloof dat we hiermee maar 50% raakvlak hebben in het dagelijks leven. Daarom onderhoud en breid ik mijn kennis regelmatig uit met seminars, cursussen en nieuwe studies. De methode waarmee ik werk is Lure en Reward gecombineerd met rust en assertiviteit. Dankzij positieve beloning wordt het opvoeden pas leuk! Als hondencoach let ik uiteraard op de relatie, de timing en de emoties. Ook geef ik veel aandacht aan de gezondheid van de hond, de lichaamstaal en de hondenetiquette. Door deze aspecten te combineren creëren we een goede basis in balans.

De coaching is voor iedere eigenaar die graag aan de relatie met zijn hond wil werken door middel van training. Van pup tot puber tot volwassen hond, iedereen is welkom! Vind hieronder meer inhoudelijke informatie over de mogelijkheden. Heb je toch nog een vraag na het lezen van de tekst, stel dan gerust je vraag via het contact formulier. Hopelijk zien we je gauw!

Wat houdt een training bij Scruffy's Vriendjes in?

Het begint met een stukje voorwerk. Als eigenaar heb je ongetwijfeld het ideale plaatje van jouw huishond in je hoofd. Je wilt bijvoorbeeld dat hij altijd naast loopt, niet opspringt, niet blaft, zindelijk is en ga zo maar door. Het is belangrijk om te bedenken welke regels een prioriteit hebben voor jouw huishouden, zodat we deze tijdens de training kunnen oppakken. Wanneer je een training afneemt, neem ik van te voren contact op om meer informatie op te vragen over je gewenste 'doelen'. De training vindt eigenlijk altijd bij jou thuis plaats, tenzij anders aangevraagd.

Bij de eerste training leg ik kort uit hoe ik werk waarna we aan de slag gaan met de eerste oefening. Ik vind het belangrijk om de energie in huis te voelen, dus zal de eerste training altijd thuis plaatsvinden. Met energie bedoel ik de rust in huis, de plek van de hond, de manier van bewegen. Onze bewegingen zijn namelijk veelal de oorzaak van bepaald gedrag. En daar zijn wij ons niet bewust van! Ik help je dit graag inzien.

Ik raad altijd aan om minimaal 3 trainingen af te nemen. Elke training is kort (30 minuten) en per training wordt maar 1 oefening behandeld. Elke oefening wordt namelijk uitgelegd met instructies, achtergrond informatie en variaties op de oefening (nee, we trainen niet voor het circus).

Ik train niet specifiek op speuren, hersenwerk of andere specialisaties. Hiervoor kan ik je wel in contact brengen met de juiste personen.

binnen 5km worden er geen reiskosten berekend, anders €0,25 per km.

3 lessen
3x30 minuten
€130
3 lessen
5 lessen
5x30 minuten
€215
5 lessen
Losse les
30 minuten
€45,-
les

Ik help jou graag bij

  • het aanleren van commando's,
  • overzicht krijgen in bepaalde gedragingen,
  • rust creëren in je dagelijks leven,
  • je hond leren begrijpen,
  • en veel meer!

Wat houdt een consult bij Scruffy's Vriendjes in?

120 minuten die in het teken staan van het (her)ontdekken van je eigen hond. Gedragingen waar jij meer informatie over wilt, hulp bij basisregels aanleren of omdat je meer wilt leren over de hond in het algemeen, de reden van een consult maakt niet uit! Ik kom graag bij jou thuis om de behoeftes van jou en je hond te bespreken, adviezen te geven en hapklare instructies voor te leggen. Hetgeen dat nodig is om jullie vertrouwensband/samenwerking te versterken, daarvoor kun je Scruffy's Vriendjes inschakelen.

Vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Je hebt al zoveel geprobeerd om het gedrag van je hond te veranderen, maar keer op keer is er een terugval. Tijdens het consult wil ik je laten inzien hoe dit ontstaat, waarom verandering lastig is, hoe we op een positieve manier goed leiderschap kunnen tonen en dat doorzettingsvermogen belangrijk is. Let op! Ik ben geen gedragstherapeut, maar ervaring leert dat veel gedragingen ontstaan vanuit een onstabiele roedel. Dus in de praktijk; Ik kan je helpen met gedragingen die gedreven worden door bijv onrust, geen regels, maar niet met agressieve honden. Hiervoor kan ik je ook alleen maar doorverwijzen.

Ik kom bij jou thuis (vanaf Heiloo +8km) voor het eerste consult. Uiteraard zijn meerdere consulte mogelijk indien blijkt dat hier behoefte aan is. Veelal is 1 consult voldoende voor een goede verheldering van het ongewenste gedrag.

Los consult
120 minuten
€140
consult
3 consults
3x90 minuten
€300,-
3 consults

Waarbij kan ik jou helpen?

  • Rust creëren voor je hond
  • Aansturen met je lichaam/gemoedstoestand door leiderschap
  • Zorgen voor balans in jullie samenwerking
  • Je hond leren begrijpen wat hij van jou wilt

 

Schakel mij onder andere in bij onophoudelijk blaffen (binnen/buiten), trainingsadvies, onrustig gedrag (volgen in huis bijv) en meer!

Voor onzeker agressieve honden raad ik altijd aan een gedragstherapeut in te schakelen.

Ervaringen van klanten:

"Onze Jack is net 1 jaar geworden en zit midden in zijn pubertijd. Loslopen met hem durfde ik eigenlijk niet meer afgelopen maanden. Hij kon 4 honden gewoon voorbij lopen, maar eentje ruikt dan lekker en dan was ik m kwijt. Ik heb Kimberly gevraagd samen te wandelen om langzaam het loslopen weer op te pakken. Ik heb van haar het advies gekregen te werken met een lange lijn. En dit werkt heel goed. Het geeft mij iets meer zelfvertrouwen om hem af en toe te kunnen begrenzen. Zonder dat ik wild achter m aan hoef te rennen. En zo kunnen we langzaam ons fluitje en commando's weer oefenen. Kimberly leert je in een korte wandeling zoveel over het gedrag van je hond, en tegelijkertijd coached ze mij als baasje in mijn zelfvertrouwen. Super blij mee!"

 

"Met Jip zijn wij gestart met de puppy training bij Kimberley toen hij 9 weken oud was. Kimberley is een zeer enthousiast en vriendelijk en beschikt over veel hondenkennis. Wat ik erg fijn vond, was dat Kimberley mij vroeg wat ik belangrijk vind wat Jip zou gaan leren en dat zij rekening houdt met wat Jip van mij wel en niet mag. Ook vond ik het fijn dat Kimberley bij ons thuis kwam voor de trainingen en dat het mogelijk was om samen te trainen in een losloopgebied."