Meest gestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over Scruffy's Vriendjes. Deze vragen zijn gebaseerd op mijn kennismakingen met klanten. Om ervoor te zorgen dat alles terug te vinden is op de website, heb ik deze pagina in het leven geroepen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@scruffysvriendjes.nl en hij komt op de lijst!

Succes!

Algemeen

Wat zijn de openingstijden?

Scruffy's Vriendjes is 4 dagen per week actief geopend. Op maandag tot en met donderdag is de dagopvang open vanaf 9 uur tot en met 16 uur. Op vrijdag is er geen dagopvang en uitlaatservice. Ik ben wel telefonisch bereikbaar tussen 9-16.

Wat is het werkgebied van Scruffy's vriendjes?

Scruffy's Vriendjes bevindt zich in Castricum en vangt de honden op uit Heiloo, Egmond-binnen, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Akersloot, Castricum.

Voor de uitlaatservice is ons gebied kleiner en laten we de honden uit uit Heiloo, Limmen, Castricum, Heemskerk en Egmond-binnen.

Hoe plan ik mijn hond in voor een wandeling/dagopvang?

Scruffy's Vriendjes maakt gebruik van een online agenda waarin de eigenaar de hond kan inboeken. De agenda geeft de mogelijkheden weer en de wandelingen/dagopvang die niet meer beschikbaar zijn verdwijnen uit de agenda. Bij de agenda staan ook de dagen waarop Scruffy's Vriendjes gesloten is. Na het inboeken van de hond ontvang je een email met een bevestiging en ontvang ik een melding in mijn agenda.

Wil je de wandeling/dagopvang annuleren? Geen probleem. Indien dit 48 uur van te voren gebeurd kun je de wandeling kosteloos annuleren via de ontvangen mail. Binnen de 48 uur kun je de wandeling alleen annuleren via What's App, echter zullen de kosten worden gefactureerd.

Hoe moet ik Scruffy's Vriendjes betalen?

Elke 25e van de maand stuur ik een factuur naar alle klanten. De factuur is voorzien van een uitgebreid overzicht met de wandelingen/dagopvang die in de huidige maand hebben plaatsgevonden. Een factuur bestrijkt de periode vanaf de 25e van de vorige maand tot aan de 24e van de facturerende maand. De betaling kan worden voldaan via een bank overschrijving of via de betaallink.

Wordt er gebruik gemaakt van een kennismaking?

Elke nieuwe aanmelding krijgt een kennismaking vooraf. De kennismaking vind altijd plaats bij de eigenaar thuis, omdat de hond dan het meeste op zijn gemak is. Tijdens het gesprek worden de behoeften en wensen van de eigenaar besproken en geef ik aan waarin ik jullie kan ondersteunen. Ik zal vragen stellen over de hond en uitleg geven over Scruffy's Vriendjes. Een kennismaking is altijd vrijblijvend en gratis.

Wat gebeurd er als mijn hond een bijtincident veroorzaakt?

Bij een bijtincident waarbij een mens betrokken is geraakt, wordt de aansprakelijkheidsverzekering van Scruffy's Vriendjes geactiveerd. De eigenaar wordt op de hoogte gebracht van het incident en is vrij om te bepalen of hij/zij contact wilt met het slachtoffer. De aansprakelijkheidsverzekering heeft een eigen risico van €250,- die zal worden doorbelast aan de eigenaar. Helaas kunnen bijtincidenten niet worden vergoed op de verzekering van de eigenaar, omdat het is gebeurd onder de toezicht van een bedrijfsmatige oppasser.

Bij een bijtincident met een andere hond, kunnen de kosten niet worden vergoed (wettelijk geregeld). De kosten kunnen niet worden vergoed door de verzekering van de eigenaar zowel als de aansprakelijkheidsverzekering van Scruffy's Vriendjes. In deze situatie worden de volledige kosten gedeclareerd aan de eigenaar. Hiermee gaat de eigenaar akkoord bij het ondertekenen van het contract (algemene voorwaarden).

Werkt Scruffy's Vriendjes met een contract?

Ja, ik werk met 2 verschillende contracten.

Na de kennismaking stuur ik de eigenaar een mail met daarin de algemene (belangrijke) informatie over de service van Scruffy's Vriendjes. In deze mail vraag ik ook om het invullen van het kennismakingsformulier. Dit zijn de gegevens van de eigenaar en hond. Deze gegevens worden bewaard op de computer en op papier, en zullen niet aan derden worden verstrekt. De gegevens worden gebruikt voor het opstellen van een algemeen contract voor de dagopvang/uitlaatservice en een sleutel contract. Een sleutel contract is alleen nodig bij het afgeven van een sleutel.

Zijn alle leeftijden welkom?

Ja, alle leeftijden zijn welkom.

Ondanks dat een wandeling 60 minuten duurt, een pup van 8 weken kan al gelijk mee. De lieve schat hoeft niet een uur te lopen/spelen, maar kan tussendoor rusten in de hondenwagen. Zo kan de pup gedoseerd socialiseren.

Voor de oudere hond letten we juist op de snelheid van de wandeling, de speelintensiteit en de rustmomenten die de hond nodig heeft.

Hoe kan ik Scruffy's Vriendjes het beste bereiken?

Er zijn 3 manieren om mij te bereiken, maar de makkelijkste is What's App.

Via dit communicatie middel houd ik namelijk strakke lijnen met de eigenaar, door middel van tussentijdse updates.

Uiteraard kun je mij ook altijd bellen (0643924879). Indien ik niet opneem, laat dan aub een voicemail bericht achter. Ik bel namelijk alleen terug bij een voicemail bericht.

Liever e-mailen? Geen probleem! Verstuur de mail naar info@scruffysvriendjes.nl

Kan mijn hond ook blijven slapen?

Ja, je hond kan ook blijven slapen.

De dagopvang is bedoeld als een opvang overdag. De honden slapen daar niet. Ik neem de hond mee naar mijn eigen huis en laat ze slapen in de hondenkamer, waar Scruffy ook slaapt.

Per nacht worden niet meer dan 2 honden tegelijk opgevangen.

Uitlaatservice

Hoe werkt de uitlaatservice?

De eerste keer dat de hond meegaat is altijd spannend, zowel voor de hond als voor mij. De hond gaat daarom pas los indien ik een vertrouwd gevoel heb met de hond. De hond krijgt een 5m lijn aan zijn halsband/tuig en tijdens de wandeling zal ik oefenen op mijn fluitje en stemherkenning.

De hond wordt gehaald en gebracht. Sommigen vinden de bus geen probleem, anderen hebben iets meer moeite met de reis. Daarom neem ik bij de eerste wandeling ruim de tijd om de hond te laten wennen aan de bus en andere geuren.

Ik probeer elke wandeling een filmpje naar de eigenaar te sturen. Ik vind het belangrijk dat de eigenaar ziet en weet dat de hond geniet tijdens de wandeling

Hoeveel wandelingen per dag loopt Scruffy's Vriendjes?

Scruffy's Vriendjes loopt 1 tot 2 wandelingen van 60 minuten per dag.

We hanteren het volgende schema:

Maandag: 10:30 en 13 uur

Dinsdag: 10:30 en 13 uur

Woensdag: 12 uur

Donderdag: 10:30 en 13 uur

 

Uit hoeveel honden bestaat een groepswandeling?

Elke groepswandeling bevat maximaal 6 uitlaatservice honden plus Scruffy. Zij zal niet elke wandeling meelopen.

Hoe lang duurt een wandeling?

Een wandeling duurt 60 minuten. Dit is de standaard wandeling. De tijd wordt aangepast indien er weerswaarschuwingen worden gegeven bijvoorbeeld bij sneeuw, code oranje/rood, hittegolf. De eigenaar wordt ten alle tijde op de hoogte gebracht van eventuele veranderingen.

Wat zijn de wandelgebieden van Scruffy's Vriendjes?

Scruffy's Vriendjes beloopt diverse gebieden in Heiloo, Castricum en Heemskerk.

Wat houdt een wandeling in?

Een wandeling is pas geslaagd als elke hond aan zijn/haar behoefte is gekomen. De ene hond wilt graag spelen, terwijl de ander graag snuffelt. Met deze gedachte achter de hand, passen we de wandeling aan aan het losloopgebied. Bij de mogelijkheid zwemmen zorg ik ervoor dat uw hond weer handdoek droog wordt afgeleverd.

Hoe wordt de hond vervoerd?

Scruffy's Vriendjes vervoert haar honden in een Peugeot Expert die voorzien is van veilige benches. De meeste honden zitten alleen in een benchmark, maar sommige zitten samen, omdat ze de bus spannend vinden. De bus is verder voorzien van een brandblusser, water, handdoeken, ventilator. De bus bevat 8 hokken van diverse afmetingen. Alle maten zijn welkom

Hoelang zit de hond in de bus?

Scruffy's Vriendjes streeft ernaar om een hond niet langer dan 45 minuten in de bus te hebben. Elke dag wordt er een route bepaald die ervoor zorgt dat de reistijd zo kort als mogelijk is. Indien een hond veel stress ervaart van de busrit zal deze als laatste worden opgehaald.

Draagt de hond een herkenningspenning tijdens de wandeling?

Ja, elke hond draagt een penning tijdens de wandeling. Op de penning staan de gegevens van Scruffy's vriendjes. Dit is indien het gebeurd dat een hond vlucht tijdens de wandeling.

Dagopvang

Hoeveel honden zijn er per dag aanwezig?

Elke dag (uitgezonderd vrijdag) kunnen er maximaal 10 honden worden opgevangen.

Waar is de locatie?

De locatie bevindt zich in Castricum op een bedrijventerrein. Het adres is Heemstederweg 66.

 

Is de dagopvang alleen voor hele dagen?

Nee, de dagopvang is ook per uur te boeken of voor een halve dag. Bij een halve dag zit er een grote wandeling inbegrepen en bij een uur-opvang niet, tenzij de hond meer dan 3 uur wordt opgevangen. Bij een halve dagopvang wordt de hond gehaald/gebracht. Bij de dagopvang per uur niet. Dit is ook alleen mogelijk tussen 10-15h.

Hoeveel kost de dagopvang?

De dagopvang hanteert 3 prijzen:

€24,50 voor de hele dag, inc halen/brengen

€19,50 voor een halve dag, inc halen/brengen

€5,- per uur, exc halen en brengen

Is de dagopvang voor elke hond geschikt?

Nee, helaas niet. Ik heb helaas geen aparte ruimtes voor onzeker agressieve honden. Wel kan ik honden afzonderen in de benches die er staan wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld als een pup zijn middagdutje moet gaan doen en zijn rust niet kan vinden in de groep, of wanneer een hond overprikkeld is kan een bench zijn veilige haven zijn.

Hoe ziet de locatie eruit?

De locatie is gevestigd in een bedrijfspand dat bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond beslaat de dagopvang (60m2) en de boven verdieping is een kantoorruimte. De dagopvang is dus overdekt en voorzien van alle gemakken zoals de RVO verwacht. De grond is van beton, (gedeeltelijk) bedekt met kleden, kussen en matrassen. Er staat een hondenbank, 3 benches en een ballenbak om in te snuffelen. De ruimte is voorzien van een keukentje, privé ruimte voor mij en een grote vrije ruimte om te spelen. Eigenaren die langs zijn geweest omschrijven de ruimte als "huiselijk, open en prettig". Voor deze ruimte hoeven de honden geen trappen op.

Qua brandveiligheid hangt er een brandslang en is de ruimte voorzien van ramen en een roldeur. Er zijn 2 uitgangen beschikbaar bij brand.

Wat zijn de haal/breng tijden?

De dagopvang is vanaf 9 uur geopend. Dat betekent dat ik mijn ronde begin om 7:30 bij de eerste hond tot 9 uur. De dagopvang sluit om 15:45 zijn deuren en brengt dan de honden vanaf 16 uur naar huis tot 17:30.

Wat gebeurd er bij de dagopvang?

De dagopvang begint om 9 uur met de eerste grote wandeling van de dag. Deze wandeling duurt maximaal 60 minuten en afhankelijk van de leeftijd van de hond wordt de intensiteit van de wandeling bepaalt. Na de wandeling gaan we naar de locatie en mogen de honden hun eigen plekje uitkiezen. Er wordt door ons gekozen of het tijd is om te rusten of te kluiven. De lunch wandeling is een rondje van 15 minuten. Kort, maar uitdagend rondom het bedrijventerrein. De laatste wandeling vindt plaats tussen 15:00-15:45. Tussen de laatste twee wandelingen worden er hersenwerkjes gedaan of nog meer rust. Het is afhankelijk van de hond.